EVENEMANGET PÅGÅR DEN 09 DEC - 10 DEC

Gammaldags julmarknad på Skantzen

00:00 ÅsbySkantzen

I kulturhistorisk miljö kan du uppleva julmarknaden som den var förr. Över 40 knallar har samlats både utomhus och inomhus för att sälja allt från hemstöpta ljus till brända mandlar, silversmycken, textilhantverk och skinn - allt med hantverksprofil.

Hembygdsföreningen serverar fika och har försäljning av hembakt bröd mm. Områdets museer håller öppet med prova på aktiviteter. Mat serveras på Kanalkaféet eller hos knallarna.

Under helgen finns ett flertal familjeaktiviteter på marknaden, som till exempel ponnyridning och möjlighet att prova på hantverk eller besöka tomten i tomtekällaren eller titta på luciatåg. Lions populära familjetorg återkommer på Kalle Vestmans veranda med fiskedamm, lotterier, aktiviteter mm.

Öppettider är lördag 12 - 17 och söndag 12 - 16

Parkering 20:- på Skantzöbadets parkering. Det går att betala med Swish.

 

Samtidigt hålls det "Öppet hus" i Kanalhyttan där renovering av slussportar pågår. Välkomna förbi och känn en doft av trä och tjära och se vårt slussportshantverk. 

  • Pris:

    Evenemanget är gratis för besökare. Parkering av fordon på parkeringen vid Skantzö Bad & Camping kostar 20 kr. Betalas kontant på plats. 

  • Plats: ÅsbySkantzen