Vinteraktiviteter

Landskapet ligger vitt utanför vårt fönster och snön bjuder in till olika aktiviteter utomhus. Allt från skridskor till slalom eller varför inte en vandringstur i skogen? Packa ryggsäcken och ge dig ut några timmar för att njuta av vårt vackra vinterlandskap.

Skridskor

Under vintern spolas det upp flera olika isar som du kan åka på. Bra vintrar plogas det även ibland upp en skridskobana på Skantzsjön där du kan åka skridskor.

Länk till plogade isbanor Länk till annan webbplats.

Behöver du låna utrustning till din vinteraktivitet så kan du låna i vår aktivitetsbank. Lånetiden är två veckor och det finns gott om saker att låna.

Länk till aktivitetsbanken Länk till annan webbplats.

Barn som åker skridskor på Skantzsjön
Barn som åker skridskor på Skantzsjön

Längdskidor och slalom

Motionscentrum i Hallstahammar håller högklassig vinteråkning för dig som skida på längden och på tvären. Här finns upplysta spår för längdskidåkning 3 och 5 km. Teknikbacken är öppen för slalom och vid sidan om backen för pulkaåkning. Under helgerna tänds gillen så du kan gilla.

För aktuell spårinformation och öppettider i Teknikbacken, hävisar vi till respektive Facebooksida.

Länk till spårinformation på Facebook Länk till annan webbplats.
Länk till öppettider vid Teknikbacken på Facebook Länk till annan webbplats.

Vinter vandring

Vid Valsta naturreservat finns en orangemarkerad vandringsslinga som leder dig i utkanten av reservatet. En slinga på ca 3,5 km. I norra delen av spåret finns en grillplats där du kan grilla (ta med egen ved).

Vill du upptäcka fler vandringsleder så hänvisar vi dig till Naturkartan där du hittar alla våra leder och fler leder i Västmanland.

Länk till Naturkartan och vandringsleder

 

Snöängel

Vem kan göra den finaste snöängeln? För alla åldrar och helt avgiftsfri aktivitet för hela familjen. Välj ett ställe täckt av snö och lägg dig ner och rör armar och ben ut och in från kroppen i snön. Ta gärna hjäp av någon för att komma upp så du kan behålla din ängel så intakt som möjligt. Finaste snöängeln vinner.

Barn som åker skridskor på Skantzsjön