Upplevelsen är närmre än du tror

Upptäck en sommar full av äventyr i Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm! Från natursköna vandringsleder till spännande kulturupplevelser och roliga aktiviteter för hela familjen, här finns det något för alla smaker och åldrar.

Här är du alltid nära naturen!

Ett perfekt utflyktsmål när solen börjar värma är Valstasjön. Spana efter grodyngel, paddor och vattensalamandrar eller promenera längs den 3,5 km långa vandringsleden som omger sjön. I norra delen finns en grillplats för en trevlig paus.

Djurgårdsskogen och Österängarna runt Strömsholms Slott bjuder till förtrollande promenader längs flera vandringsleder kring ståtliga ekar och sorlande vatten. Packa picknickkorgen för här kommer ni vilja slå er ner för att njuta av idyllen!

Runt Sörkvarnsforsen finns en 2,7 km lång barnvagns- och rullstolsvänlig vandringsled med en grillplats längs vägen.

I centrala Hallstahammar kan ni även ta del av det tillgänglighetsanpassade promenadstråket Hälsans stig som sträcker sig till det vackra Skantzen-området. Den 5 km långa slingan är utrustad med sittbänkar för bekväm vila längs vägen.

Mer tips om vandringsleder kring Hallstahammar. Länk till annan webbplats.

Barn som åker skridskor på Skantzsjön
Barn som åker skridskor på Skantzsjön

Vattenaktiviteter

Under sommaren har ni chansen att paddla längs Strömsholms kanal med sin 11mil långa farled på över 100 meters fallhöjd genom 26 slussar! Lakeside Adventure Länk till annan webbplats. erbuder flera olika paketlösningar som ger er möjlighet att utforska kanalen på ett sätt som passar er bäst.

Bildcollage på utflyktsmål i Hallstahammars kommun

Om ni är ute efter en dagsutflykt kan ni enkelt hyra kanoter, kajaker eller SUPs genom Lakeside Adventures obemannade uthyrningsstationer, givetvis går det också att förlänga upplevelsen genom att stanna till och slå upp ett tält längs vägen. Uthyrningsstationerna hittar ni i Hallstahammar, vid Westerqwarn och i Borgåsund, vilket gör det bekvämt för er att komma åt utrustning när det passar er bäst.

Blir ni hungriga längs er resa kan ni njuta av enastående matupplevelser längs vägen, exempelvis Terassen vid Åsby Hotell & Spa Länk till annan webbplats., Westerqwarn Länk till annan webbplats. eller Borgåsunds Hamn & Krog. Länk till annan webbplats.

Klicka här för att se hela utbutdet av restauranger och cafeér kring Hallstahammar.

Hallstahammars kommun bjuder också in till spännande fiskeupplevelser längs sina många vattendrag. Utforska ställen som Sörkvarnsforsen Länk till annan webbplats., Kolbäcksgropen Länk till annan webbplats. eller det lugna vattnet i Mälaren vid Borgåsund för att prova fiskelyckan! Kom ihåg att kolla upp vilka regler som gäller där du tänkt fiska.

Gårdsbutiker

Våra gårdsbutiker är en del av charmen i Hallstahammars kommun och erbjuder gott om närproducerade godsaker! Besök Åsby Kött & Vilt Länk till annan webbplats., Slottsboden Länk till annan webbplats. vid Strömsholms slott eller Mangelboden Länk till annan webbplats. vid Stora Ekeby för att hitta ekologiska och lokala råvaror till er nästa grillkväll!

I Sörstafors, mitt mellan Hallstahammar och Kolbäck, hittar ni även Värpeby Bär Länk till annan webbplats., en gård med en charmig gårdsbutik där ni kan köpa färska produkter direkt från gården. Under säsong kan ni dessutom plocka era egna solmogna jordgubbar direkt från jordgubbslandet. Att ta sig hit är enkelt, antingen med bil, cykel eller genom att hoppa på den avgiftsfria bussen, linje 120.

Barn som åker skridskor på Skantzsjön
Barn som åker skridskor på Skantzsjön

Badplatser

Om ni längtar efter ett uppfriskande dopp är utebadet Skantzöbadet Länk till annan webbplats. i Hallstahammar det perfekta resmålet för en dagsutflykt som passar både stora som små.

I Borgåsund finns möjligheten att njuta av Mälarens vatten. Vid Sotebobadet finns omklädningsrum, en strand, ett hopptorn och en flytbrygga. Det är lätt att ta sig hit genom att cykla eller genom att hoppa på den avgiftsfria bussen, linje 120.

Nära Borgåsunds Hamncafe hittar ni Sofielundsbadet, med en mer avskild strand och grillplats. Hit är det bäst att cykla eller gå, då man passerar en kohage på vägen.

Barn som åker skridskor på Skantzsjön
Barn som åker skridskor på Skantzsjön


Golfbanor

För er som tycker om att spela golf är ett besök till Strömsholms GolfKlubb Länk till annan webbplats. väl värt ett besök. Med en vacker 9-håls bana och 18 utslagsplatser kan ni njuta av en naturskön omgivning med varje sving. För den ultimata avkopplingen kan vi tipsa om att kombinera din golfrunda med en lyxig vistelse på Åsby Hotell & Spa och ta del av deras exklusiva Golf & Spapaket Länk till annan webbplats..

En mer familjevänlig golfupplevelse hittar ni på Skantzöbadet Bad & Camping Länk till annan webbplats., som erbjuder äventyrsgolf som passar både stora och små!

Skulle det regna kan ni istället slå några golfslag inomhus på Hallstagolf Länk till annan webbplats. i deras simulatorer!

Barn som åker skridskor på Skantzsjön
Barn som åker skridskor på Skantzsjön

 

Fler aktiviteter för den som gillar rörelse

För den som gillar utomhusträning finns det gott om möjligheter. Vid tågstationen i Kolbäck finns en Skatepark, och en bit mot ån finns även ett utegym. Flera utegym hittar ni i Hallstahammar, bland annat vid Eldsbodaparken, mittemot Thore Skogmans museum, samt grönområdet utanför Skantzöbadet.

Bildcollage på utflyktsmål i Hallstahammars kommun

 

Vid motionscentrum i Duvhällarna hittar ni flera löpspår och en imponerande hinderbana som lockar till utmaningar!

I kolbäck finns även en välbesökt discgolfbana Länk till annan webbplats., en 18-hålsbana som passar både nybörjare och elitspelare.

Vid Åsby Hotell & Spa hittar ni en padelbana Länk till annan webbplats. precis intill vackra Skantzsjön.

Några lekplatser i Hallstahammar som ni (eller kanske framför allt era barn) säkerligen kommer vilja stanna kvar extra länge i är Vallaregatans lekplats, Östra Lindboskolans lekplats och Lekplats Näs.