Här hittar ni sommarens höjdpunkter

Funderar du på vad ni ska göra i Hallstahammar i sommar? Oavsett om ni är ute efter avkoppling vid vattnet, spännande naturupplevelser eller kulturella sevärdheter, finns det något för alla! Nedan har vi listat några utflyktstips som kommer att göra er sommar kring Hallstahammar oförglömlig.

 

20 Utflyktstips att göra kring Hallstahammar

 1. Strömsholms slott: Ta en avkopplande promenad runt slottet och njut av den vackra naturen. Glöm inte att ta med er en picknick att avnjuta under de gamla ekarna. Om ni behöver något till fikat finns det även en slottsbod Länk till annan webbplats. nära till hands.

 2. Sotebobadet i Borgåsund: Packa ner badkläderna och matsäcken och ta den avgiftsfria busslinjen 120 till Borgåsund. Där kan ni njuta av att bada, fiska eller ta en promenad längs Lilla Vägen och Lerhusvägen som leder till Strömsholms Markenteri Länk till annan webbplats. "Markan". Passa på att ta en fika och gå förbi ridskolan Strömsholm Länk till annan webbplats. för att hälsa på deras hästar.

 3. Cykeltur till Lekplats Näs: Hoppa på cykeln och trampa iväg till Lekplats Näs. Här hittar ni en av Hallstahammars största lekplatser, en hundrastgård och en fotbollsplan.

 4. Åsby Hem & Trädgård: Ta en promenad, en cykeltur eller hoppa på den avgiftsfria bussen till Åsby Hem & Trädgård Länk till annan webbplats. och prova deras berömda räksmörgås medan ni låter er inspireras av både kläder, hemindredning och deras otroliga utbud av växter. Är du på jakt efter en present är detta stället att vara på!
 5. Besök en gårdsbutik: Gör ett besök hos Värpeby Bär Länk till annan webbplats. där ni kan plocka era egna jordgubbar som ni kan njuta av på en picknik, exempelvis vid Skantzens temapark som garanterat roar båtintresserade barn. Befinner ni er i Borgåsundsområdet kan vi rekommendera ett stop på Mangelboden Länk till annan webbplats. i Stora Ekeby.

 6. Skantzöbadet: Skantzöbadet Länk till annan webbplats. är den perfekta platsen för en härlig dagsutflykt. Här kan ni varva badandet i deras 3 olika pooler med att hoppa i hopptornen, spela volleyball, minigolf eller leka i lekparken. Eller passa på att läsa ut den där boken.

 7. Upplev SUP-äventyret: Hyr en stand-up paddleboard och paddla längs kanalen! Starta er tur från en av Lakeside Adventures Länk till annan webbplats. obemannade stationer, eller besök uthyrningen vid Skantzö Bad & Camping för extra hjälp. Med flera bekväma kanotparkeringar längs kanalen kan ni anpassa er paddlingsrutt efter eget tempo. Därefter kan ni ta den avgiftsfria busslinjen 120 hemåt igen.

 8. Utforska kanalen med båten Oden: Under sommaren är det möjligt att stiga på den historiska båten Oden för en unik upplevelse längs kanalen genom en dagstur, tvådagarsutflykt eller varför inte chartra hela båten för en minnesvärd resa med hela släkten? Här hittar ni mer information och tidtabell Länk till annan webbplats..

 9. En härlig Spaupplevelse: Vad passar bättre än att ta in på spa under en regnig och mysig dag? På Åsby Hotel & Spa Länk till annan webbplats., beläget vid vackra Skantzsjön, har ni möjligheten att unna er en härlig spaupplevelse med härliga behandlingar. Vill ni lyxa till det lite extra så kan ni tillbringa en natt på hotellet och njuta av förstaklassig och närproducerad mat.

 10. Utforska vandringsleder: Upptäck den natursköna omgivningen kring Hallstahammar genom att ge er ut på en av kommunens många vandringsleder. Här hittar ni allt från ekskogar vid Strömsholm till barrskog vid Motionscentrum. Glöm inte att packa med termos med något att dricka och fika för att njuta av naturen till fullo. Passa även på att plocka med lite blåbär längs vägen för att baka en läcker blåbärspaj! Här hittar ni naturkartan Länk till annan webbplats. med alla vandringsleder.

 11. Utmana varandra i Discgolf: Ge er ut på en spännande och rolig utmaning genom att besöka vår populära discgolfbana Länk till annan webbplats. i Kolbäck. Med sina 18 hål, är banan en perfekt aktivitet för både nybörjare och erfarna spelare.

 12. Westerqwarn: Till Westerqwarn Länk till annan webbplats. i Kolbäck kan ni ta er på många olika sätt, exempelvis genom att paddla, cykla eller via den avgiftsfria bussen. Här kan ni njuta av glass från deras glassbar och under utvalda datum njuta av fantastiskt god mat såsom räkfrossa och vedugnspizza. Här är även hunden välkommen till uteserveringen. Glöm inte att kolla in evenemangskalendern för chansen att uppleva en minnesvärd konsert under ditt besök!

 13. Slå till båten vid Borgåsunds Gästhamn: Reser ni hit med båt kan vi varmt rekommendera att stanna till på Borgåsunds gästhamn Länk till annan webbplats., där Borgåsunds Hamn & Krog inom kort öppnar för säsongen. Ett litet tips, deras uteservering gör sig som allra bäst i solnedgången.

 14. Svinga in äventyret: Föredrar ni äventyrsgolf Länk till annan webbplats., att golfa ute i naturen Länk till annan webbplats. eller kanske i en golfsimulator inomhus Länk till annan webbplats.? Runtom i Hallstahammars kommun kan du svinga på det sätt som passar dig bäst, oavsett väder!

 15. Loppisfynda: Kring Hallstahammar kan ni hitta en del gömda skatter och fynd! Exempelvis hos Ankis Fyndbod Länk till annan webbplats. och Époque Vintage & Secondhand Länk till annan webbplats., Ge er ut på en spännande skattjakt och utforska de lokala second hand butikerna där ni kan hitta allt från retrokläder till antika möbler och ovanliga prylar.

 16. Njut av lokalproducerat: Passa på att uppleva våra lokala delikatesser! För den som söker färskt bröd till fikat rekommenderar vi ett besök på Håkans Hembageri Länk till annan webbplats.. Hos Åsby Kött & Vilt Länk till annan webbplats. hittar ni ekologiska och lokala råvaror, perfekt till grillkvällen! För vad vore en sommarkväll utan en läcker måltid följt av en omgång kubb?

 17. Upptäck Årby Skeppsättning: Bara en kort resa från Kolbäcks centrum gömmer sig en historisk skatt. Detta gravfält har har en lång historia som sträcker sig tillbaka till början av järnåldern och består av 35 fornlänningar. Det är beläget i ett vackert läge på en åsplatå mitt i jordbruksbygden. En perfekt historisk utflykt!

 18. Prova fiskelyckan: Omringad av flera olika vattendrag, erbjuder Hallstahamar en mängd olika fiskealternativ. I mälaren behöver du inget fiskekort för att fiska. Är du nyfiken på flugfiske så är Sörkvarnsforsen en populär och spännande plats där man brukar flugfiska efter öring och regnbåge. Boka ditt fiskekort här Länk till annan webbplats.. Fler platser där du kan prova fiskelyckan hittar du i nedre delen av kolbäcksån, läs mer och boka ditt fiskekort här Länk till annan webbplats..

 19. Utmana varandra i hinderbana: Vid Hallsta motionscentrum, precis i angränsning till spåret, finns det en hinderbana och ett utegym. Koppla in telefonen, slå på din favoritmusik och utmana någon på ett varv!

 20. Ta reda på vad som händer i Hallsta idag: Klicka dig in till vår evenemangskalender för att ta reda på vad som händer idag, till helgen eller när du checkar ut för semester.
Bildcollage på utflyktsmål i Hallstahammars kommun


Tagga gärna era semesterbilder med #visithallstahammar!