Strömsholms dagarna och
Svenskt Grand National

Första helgen i juni, i samband med nationaldagen, anordnas varje år det tratitionsenliga Strömsholms dagarna. Hästtävlingar äger rum på vackra Strömsholm som vi utan att ljuga kan säga är Sveriges vackraste tävlingsarena.

Under början av juni varje år anordnas det stora hästtävlingar på grönområdet bakom Strömsholms slott. Hoppning, dressyr och fälttävlan är grenar som det under dessa dagar utövas och tävlas i. Fullspäckade tävlingsdagar från tidig morgon till sen eftermiddag krävs för att utse vinnaren i alla de olika klasserna.

På området samlas också ett stort antal knallar som erbjuder produkter som kopplas mor framför allt hästen och dess ryttare, men också produkter som passar mycket väl till den friluftsintresserade personen. Mat och fika serveras så klart också på området under dagarna.

För fullständigt program för årets tävlingar hänvisar vi till arrangören Strömsholms Ridskola AB samt Strömsholms Ridsportförening. Länk till annan webbplats.

Svenskt Grand National på Österängarna

Denna klassiska hinderkapplöpning brukar arrangeras en till en till två helger efter Strömsholmsdagarna. Modiga ryttare och hästar gör upp om åtråvärda priser på Österängarna strax bakom slottsparken ner mot Mälarviken Freden. Dagen är en mycket uppskattad picknickdag för besökare då de stora grönområdena runt banan inbjuder till fina möjligheter för sådant.

För mer information om Svenskt Grand National länk till Svensk Galopp Länk till annan webbplats.


Hästar från Grand National

Bra att veta när du ska besöka Strömsholmsdagarna och Grand National

Visa fler