Hallsta Triathlon

Traditionen med klassiska Hallsta Triathlon i slutet av maj varje år fortsätter. Här gör modiga och duktiga atleter upp om åtråvärda priser och ära. Grenarna som ska avverkas efter varandra är simmning, cykling och löpning. Olika sträckor från de allra minsta deltagarna till elitklass.

Sista helgen i maj är helgen då flera duktiga atleter kommer till Hallstahammar för att tävla i den klassiska Hallsta Triathlon. Tävlingen som funnits på samma ort i över 20 år. Varje år under två dagar avgörs vem som ska koras till årets mästare i de olika klasserna. Det finns olika distanser beroende på vilken klass som tävlar. Men det gemensamma för alla klasser är att stäckorna ska avverkas direkt efter varandra. För de allra yngsta finns kortare och eliten vverkar betydligt längre sträckor.

Simningen sker i Skantzsjön och cyklingen på vägar runt om Hallstahammar för att sedan avverka sista sträckan löping på området runt ÅsbySkantzen. Tävlingscentrum är vid Sporthallen, där växling mellan de olika grenarna sker. För de allra minsta och vissa andra klasser kan simningen ske inne vid Skantzöbadet.

Lördagens klasser brukar vara för de yngre och motionärer och söndagen dedikeras till elitklasserna. För aktuella tävlingsscheman och tider se arrangörens webbplats.

Kom gärna och heja på alla duktiga deltagare eller kanske är du skúgen på att själv ställa upp? Kanske ställa upp med ett lag, där ni delar på sträckorna? För mer information om den här tävlingshelgen se arrangörens webbplats.

Exakta datum för tävlingen hittar ni i evenemangskalendern.

Observera att det under denna helg kan vara begränsad framkomlighet på gartor runt om i Hallstahammar. Ni som bor på orten och är nyfikna och vill komma och heja, uppmanar vi att ta en promenad eller cykel till området.

Mer information om evenemanget finns på arrangörens webbplats. Länk till annan webbplats.