Bruksledens dag

Varje höst, första söndagen i september, anordnas Bruksledens dag. En dag där du under ordnade former lätt kan ta dig ut på leden och vandra sträckan Hallstahammar-Surahammar eller omvänt.

I över 20 år har Hallstahammar tillsammans med Surahammar anordnat Bruksledens dag. Du kan själv välja om du vill gå i samlad trupp eller vandra i din egna takt. Vill du så går det att åka buss från Hallstahammars motionscentrum till startplatsen i Surahammar för att tillsammans med andra deltagare vandra sträckan tillbaka till Hallstahammar. En sträcka på ca 11,4 km i varierande terräng.

Under din väg tillbaka mot Hallstahammar kan du delta i en tipspromenad utmed leden. Frågor som varje år utgår från ett gemensamt temaområde ofta med naturtema. Alla som deltar från Hallstahammar får en liten present vid målgång.

Sträckan Hallstahammar-Surahammar hittar du på Naturkartan. Länk till annan webbplats.

Bruksledens dag anordnas i flera kommuner efter ledden. Alla med sina speciella aktviteter. Vill du veta mer om vad som förekommer så hänvisar vi till Facebook gruppen Länk till annan webbplats. för Bruksleden. Där fylls det hela tiden på med aktiviterer och spännande saker som händer längs med bruksleden under hela året.

Bra att veta när du besöker Konst & Kulturrundan