Evenemangsguiden

EVENEMANGET PÅGÅR DEN 25 APR

Vevlira och Kantele: konsert i konsthallen

19:00 Kulturhuset, Parkgatan 7

Välkommen på kvällskonsert i Hallstahammars konsthall den 25/4 klockan 19.00 (Pris 60:- Seniorer 40:- ungdom gratis)

Denna duo är ett spännande möte mellan två av Nordens mest lovordade och aktiva folkmusiker ur den nya generationen. Maija Kauhanen och Johannes Geworkian Hellman har var för sig blivit kända världen över som artister med starkt personligt uttryck och som virtuosa förnyare av sina respektive instrument. I en magisk klangvärld målad med kantele, vevlira och röster tar duon lyssnaren till en tidlös plats där instrument med 1000-åriga rötter möter nutid och skapar musik som berör och överraskar. Med egna kompositioner färdas duon tillsammans för att söka de platser som lämnar avtryck inom oss - alltid med nuet och improvisationen närvarande.

Maija och Johannes har under flera års tid turnerat i Skandinavien och internationellt var för sig, både solo och med band. De möttes under sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Sibelius-akademien i Helsinki, och fann snabbt ett musikaliskt band till varandra

  • Plats: Kulturhuset, Parkgatan 7

Vevlira och Kantele: konsert i konsthallen

Telefon 0220 24114 E-post asa.lundqvist@hallstahammar.se